En hyggelig hjemmedag med bambus sokker på

Mit hjem er mit slot

Jeg bor i en lille eventyrby oppe i Nordsjælland. Byen hedder Fredensborg. Det er her dronningen bor. og når jeg siger, dronningen, så mener jeg naturligvis hendes majestæt, dronning Margrethe II, og ikke mig selv. Jeg er hverken dronning eller prinsesse. I stedet er jeg en helt almindelig ualmindelig kvinde. Min profession er jurist, jeg er mor til tre udeboende og voksne børn, og min civilstatus er enke. Herhjemme elsker jeg at tulle rundt med mine polarblå bambus sokker på. Alt er bare så blødt, når jeg går rundt med dem, og jeg kan virkelig nyde mit smukke hjem i fulde drag.

Find andet miljøvenligt tøj her

Enkestand

Min mand, Erik, døde i en drukneulykke på Tahiti for syv år siden. Det var ellers en skøn ferie, men så tog han på den bådtur, mens jeg blev hjemme på hotellet og solede mig ved poolen. Der gik det så galt, men jeg har rejst mig siden og lært at nyde livet som enke og bare være i det liv, jeg nu har.

Siden han døde, har jeg indrettet vores hjem, eller nu, mit hjem, efter min helt egen smag. Jeg vil nok sige, at jeg har en lidt anden stil, end han har, eller havde, for hvor hans stil mere var en slags sømandsstil, er min stil en dames stil. Ja, jeg er en rigtig dame og kan lide at bo smukt og stilfuldt, feminint, og min store kærlighed, rent farvemæssigt, har jeg lagt på pastelfarver. Det giver mig jo også en stor frihed, at jeg nu er blevet alene, og den frihed sætter jeg pris på samtidig med, at jeg selvfølgelig også savner Erik.

Indretning

Jeg er indrettet sådan, at jeg skal have det behageligt. Derfor gider jeg ikke gå rundt i mit smukt indrettede hjem med trælse sokker på, så jeg har altid mine rigtig gode bambus sokker på herhjemme, også når jeg går og indretter. Sådan er jeg indrettet. Møblerne fra mit ægteskab er for længst udskiftet. De var for tunge, alting blev så tungt, og det var for tungt for mig at gå rundt og være enke midt iblandt de her mørke mahogni møbler. Så jeg udskiftede. Mine stuer skulle være lyse og lette, og sådan ville jeg også have, at mit liv skulle være. I stedet for at have de store hængelamper skabte jeg lys omkring mig ved at finde små lamper med blødt og godt lys til at komme ind i min stue fra alle kanter og ikke blot som et skarpt lys fra oven. Jeg er ikke specielt troende, men jeg tror på lyset, og jeg tror på, at vi kan skabe glæde omkring os og i vores levende liv ved at tænke over, hvordan vi bringer lys ind i vores stuer.